Notícies

publicat fa 2 setmanes 2 dies

TOTS SOM. SOM ESCLAT

El nou curs a l'Esclat ja ha engegat en tots els seus projectes sota una mateix lema que...

Avui us presentem

Nou curtmetratge grup D UEC Esclat! "El día de la madre"

Publicat per Esclat fa 16 setmanes 4 dies

Segueix-nos a

 

Notícies

TOTS SOM. SOM ESCLAT

Publicat per Esclat fa 2 setmanes 2 dies
TOTS SOM. SOM ESCLAT
El nou curs a l'Esclat ja ha engegat en tots els seus projectes sota una mateix lema que compartirem durant el curs 2017-18: SOM ESCLAT. Aquests temps, més que mai, volem des de la nostra entitat recordar la importància del formar part de projectes i accions col·lectives que ens ajudin a tirar endavant els nostres objectius i valors i fugir de l'individualisme i les parcel·les privades. Un projecte, que entre tots i totes hem creat i que hem de continuar cuidant, és l'Esclat; una gran família que entre tots i totes formem i mimem de manera solidària, atenent i respectant la diversitat, escoltant i promovent la participació, la confiança mútua i l'esperit crític de tots els que la fomem: infants i joves, famílies, educadors i educadores, col·laboradors i col·laboradores Els grups d'infants i joves del Centre Obert ja han començat a treballar aquesta idea de projecte comú definint amb les seves paraules allò que que creuen o que volen que signifiqui l'Esclat per a ells/es Paraules com DIVERSIÓ, AMABILITAT, FAMÍLIA, EDUCACIÓ, ACTIVITATS, AMISTAT, CARINYO I TRASTADES han estat consensuades per ells mateixos com les més representatives. La resta de projectes s'afegirà a aquesta primera definció de l'Esclat i del nostre projecte. TOTS SOM UN. SOM ESCLAT Sou tots i totes benvinguts i benvingudes!

A Bellvitge-Gornal la Primavera arriba en forma de Festa!

Publicat per Esclat fa 24 setmanes 4 dies
A Bellvitge-Gornal la Primavera arriba en forma de Festa!
El passat divendres 28 d'abril la Plaça de la Cultura de L'Hospitalet es va convertir en un punt de trobada d'infants i joves del barri i rodalies que van poder gaudir de tallers, música, danses, i esports durant tota la tarda. Fruit de reunions i assamblees de diverses entitats infantils i juvenils de Bellvitge Gornal, es va voler organitzar una jornada festiva que donés la benvinguda a la primavera i alhora dinamitzés activitats al carrer obertes a tothom. Així doncs, gràcies a la col·laboració desinteressada del Club Infantil i Juvenil Bellvitge, la Fundació La Vinya, La Fundició, el Centre Obert Bocins, el Centre Obert i Esplai Esclat i Serveis Socials Districte VI es van poder oferir tallers de manualitats, un mural cooperatiu, un mercat d'intercanvi de llibres, una xaranga, un taller de Tabals, un espectacle de Danses, un espai de mini Futbol, jocs gegants i un taller i llançament d'avions de paper reciclat per a tots i totes les participants.   Una festa amb molta afluència gràcies també al bon temps que va fer i que va demostrar altre cop el potencial comunitar dels barris del districte. Destaquem la bona participació dels infants i joves tan en gaudir de la festa com en la seva prèvia organització.

EXCEL.LENT JORNADA DE CONVIVÈNCIA I APRENENTATGES MUTUS entre els joves de la UEC i adults de Tallers Bellvitge

Publicat per Esclat fa 28 setmanes 3 dies
EXCEL.LENT JORNADA DE CONVIVÈNCIA I APRENENTATGES MUTUS entre els joves de la UEC i adults de Tallers Bellvitge
Els 54 joves de la UEC, durant dos dies ensenyen als 63 adults amb disminució psíquica del Centre Ocupacional de Tallers Bellvitge a realitzar circuits elèctrics, peces en fusta i receptes de cuina. Una experiència enriquidora per a tots!! Un dia de grans aprenentatges!! Aquesta experiència que es va inciar el curs passat ha promogut noves activitats conjuntes com ensenyar a muntar en bicicleta adaptada i celebrar una bicicletada a finals de curs i formar l´equip de rugby inclusiu de L´Hospitalet.

FILLS I FILLES DIGITALS

Publicat per Esclat fa 33 setmanes 4 dies
FILLS I FILLES DIGITALS
Instruments i canals com ara Internet, el mòbil i els videojocs no són en si mateixos ni bons ni dolents. L’ús, mal ús o abús que se’n faci és el que els converteix en útils i d’interès per a la vida humana o, per contra, que puguin esdevenir contraproduents i fins i tot perillosos. El paper dels adults ―pares, mestres i educadors en general― esdevindrà fonamental perquè infants i adolescents, en primera instància, aprenguin a incorporar–los des de la plenitud. Conscients de la importància d’aquest paper, des del Projecte de Famílies del Centre Obert hem engegat una sèrie d’activitats formatives entorn aquest tema, per contribuir a fer possible un diàleg constructiu –i per tant receptiu– entre pares i fills, centre obert i família, per d’aquesta manera encaminar-nos tots junts cap a la prevenció del possible mal ús i/o de l’abús d’aquestes tecnologies.   El dia 2 de febrer a la tarda vam organitzar, amb la col·laboració de l’Associació ACIM (Associació Contra la Infància Maltractada), una xerrada informativa d’una hora de durada sobre la importància de l’educació en les TIC, de la confiança que cal establir amb els nostres fills i filles per tal de treballar la prevenció de riscos en aquest sentit. Hi van participar 15 famílies preocupades per aquest tema que van poder debatre i consultar dubtes i angoixes amb les que es troben. Per a poder ampliar més aquests continguts, i poder-ho practicar directament, al Punt Òmnia de l’Esclat hem engegat també dos càpsules formatives de quatres sessions cada una on les famílies interessades en el tema es poden apuntar. Quatre dimarts de febrer i quatre de març, de 18.30 a 19.30h. Les inscripcions continuen obertes.

INICI DEL PROJECTE APS A LA UEC: CREACIÓ DE JOCS PEL PATI DE L´ESCOLA GORNAL

Publicat per Esclat fa 36 setmanes 5 dies
INICI DEL PROJECTE APS A LA UEC: CREACIÓ DE JOCS PEL PATI DE L´ESCOLA GORNAL
Els nens i nenes del CEIP Gornal necessiten millorar el seu espai d´esbarjo. La classe de 4art de l´escola ha coordinat totes les demandes de la resta de classes i entre tots proposen fer jocs de terra, banquets per la pista de futbol i jocs gegants d´exterior en fusta com quatre en ratlla i pissarres. Els alumnes del grup Empresa de la UEC s´han reunit a l´escola per rebre la demanda i s´han posat mans a l´obra. El projecte té una embergadura de 6 mesos, el pati estarà acabat a finals del mes de Maig. Gràcies nois, noies i joves per fer realitat somnis amb els vostres aprenentatges!!!

PEDAGOGIA DEL DO AMB ELS JOVES DE LA UEC

Publicat per Esclat fa 50 setmanes 3 dies
PEDAGOGIA DEL DO AMB ELS JOVES DE LA UEC
Des del curs passat, ara just fa un any, la UEC participa amb el GREM (Grup de Recerca en Educació Moral) de la Universitat de Barcelona en un projecte d´investigació que té com a objectiu promoure i estudiar la pedagogia del do o l´ajuda entre iguals en col.lectius que treballen amb persones en risc d´exclusió social. El Pla de Treball del nou curs consisteix en consolisar experiències d´APS i ajut entre iguals que ja es realitzen i iniciar-ne de noves. L´experiència que engegarà aquest curs la UEC Esclat és la incorporació i formació d´alumnes mediadors en les dinàmiques propies del projecte. A partir d´aquesta experiència, s´analitzarà l´impacte que l´ajut entre iguals té en la formació dels nostres joves.

ÀGORA, el Consell d'Infants de la ciutat de l'Hospitalet

Publicat per Esclat fa 1 any 34 setmanes
ÀGORA, el Consell d'Infants de la ciutat de l'Hospitalet
Des de fa dos anys l’Esclat participa a les reunions del Consell Assessor d’Infants promogudes pel Programa Municipal d’infància i Adolescència de l’Ajuntament de L’Hospitalet. Aquestes trobades es realitzen tres cops a l’any aproximadament,  i hi participen nou infants o adolescents de diferents centres de l’Hospitalet. Aquest consell rep el nom d’Àgora. Actualment, el tema a treballar és “ Els Drets dels Infants”, més concretament el dret a la protecció i el dret a ser escoltat. En aquests espais, els participants donen la seva opinió vers el coneixement dels Drets i el seu compliment i busquen maneres de poder-ne fer difusió, alhora que es consensua de quina manera pot ser més atractiva treballar-los per tal  que quedin garantits. Les referents de l’Esclat en aquest consell assessor són la Desirée Baños i la Júlia Esparza, dues nenes de cinquè de primària, del grup de Mitjans,  les quals ens han volgut explicar com està sent la seva experiència. “La meva educadora em va proposar la idea d’anar a les reunions i jo li vaig dir que sí. M’agraden aquestes reunions perquè fem coses diferents i intentem canviar coses. A les reunions conec a altres nens i de moment vull continuar anant a les reunions. Aprofito per donar les gràcies perquè m’heu donat aquesta oportunitat i per confiar en mi”. ( Desi) “És la primera vegada que ha anat a una cosa com aquesta, la meva educadora m’ho va proposar i jo vaig dir que sí, perquè volia veure com eren i que es feia. M’agradaria continuar anant a les reunions perquè m’ho passo bé”. ( Júlia) Des del Centre Obert vivim aquest espai com una gran oportunitat per incrementar les capacitats dels infants i adolescents i per aprendre a desenvolupar-se en contextos en els que no estan acostumats, tot gaudint d’un espai de convivència que afavoreix la relació entre nens d’altres entitats d’Hospitalet. Agraïm, a més, que els infants tinguin un espai de participació i debat on ells siguin els màxim protagonistes i sigui la seva veu la que parla directament.

JOCS I OFICIS 2016 "Escola Canigó"

Publicat per Esclat fa 1 any 37 setmanes
JOCS I OFICIS 2016 "Escola Canigó"
Des de fa ja més de 15 anys, la nostra entitat ofereix un projecte per les escoles interessades amb l’objectiu de donar a conèixer de manera vivencial alguns dels oficis i tallers que treballem al centre; d’aprofitar d’una altra manera els espais i equipaments dels que disposem i alhora que altres infants d’arreu desenvolupin, amb la nostra ajuda, la seva capacitat creativa i les seves destreses a la vegada que gaudeixen d’una activitat diferent i motivadora. A aquest projecte li diem Jocs i Oficis i són ja tres escoles les que en gaudeixen; dues d’elles des de fa molts anys i una de nova que ho prova aquest des de St.Vicenç dels Horts Així doncs, avui els alumnes de l’escola Canigó de l’Hospitalet han passat el matí experimentant i coneixent tallers i “oficis” als quals no és fàcil accedir des de l’escola. Nens i nenes de 3r i 4rt de Primària han estat provant la ceràmica, la cuina, la informàtica, les tècniques decoratives, la serralleria i la fusteria. Amb la col·laboració dels nostres talleristes i monitors i els alumnes més veterans de la UEC, cada infant s’emporta a casa una mostra dels nous aprenentatges que han fet durant el matí.

S'acosta el Carnestoltes i al Centre Obert ens comencem a preparar

Publicat per Esclat fa 1 any 38 setmanes
S'acosta el Carnestoltes i al Centre Obert ens comencem a preparar
Ja sentim com arriba el Carnestoltes i al Centre Obert volem estar preparats. Per això hem començat ja a crear unes magnífiques disfresses entre famílies i infants que lluirem en una gran festa que el Projecte Famílies ha preparat per al dia 6 de febrer. Durant tres tardes, totes aquelles famílies que hagin volgut participar del Carnaval podran venir a fer les seves disfresses conjuntament i a compartir una estona molt agradable amb la resta.  La idea i el disseny ha sorgit, un cop més, del grup motor: famílies i educadors del centre que es reuneixen cada dimecres per proposar i organitzar diferents activitats lúdiques on famílies i infants i joves puguin gaudir plegats. Per carnaval tot s'hi val, i nosaltres la farem grossa! 

TUTORIA ENTRE IGUALS: UEC I TALLERS BELLVITGE APRENENT JUNTS

Publicat per Esclat fa 1 any 46 setmanes
TUTORIA ENTRE IGUALS: UEC I TALLERS BELLVITGE APRENENT JUNTS
  Aquesta setmana, la UEC Esclat, ha tingut l´ oportunitat de compartir experiències i aprenentatges amb Tallers Bellvitge. L´entitat veina, Tallers Bellvitge, aten a persones adultes amb discapacitat psíquica. Seixanta-tres usuaris del projecte de Centre Ocupacional, que estan treballant els oficis, han vingut a la UEC a realizar els Tallers d´electricitat, cuina i fusteria. Cinquanta quatre alumnes que cursen la ESO a la UEC, han fet de cicerones ensenyant a construir circuits elèctrics, receptes de cuina i peces de fusta. Tots hem après de tots i volem continuar aprenent. En breu els alumnes de UEC visitaran Tallers Bellvitge i coneixeran el treball que realitzen els seus amics. Algunes opinions de l´alumnat reflexen aquesta experiència: “Mi experiencia hoy con Talleres Bellvitge ha sido buenísima. Los chicos son muy buenos, trabajadores y divertidos. A mí me ha tocado con Fran, muy bueno trabajando y muy majo. No hablaba mucho pero es muy divertido. He aprendido que aunque ellos no sean como nosotros, son felices y animados. Son los mejores y la mejor experiencia de mi vida” (Aaron)   “me ha gustado hacer de monitor y explicar los procesos para aprender la electricidad” ( Santi)   “Me he sentido bien haciendo esto, ha sido gratificante porque ves el empeño que tienen para aprender y lo trabajadores que son. No estaría mal que viniesen más a menudo y disfrutásemos juntos” (Alexis)