Notícies

publicat fa 12 setmanes 2 dies

ACTIVITATS DIVERSES A L'ESPAI FAMILIAR

  L’Espai Familiar de l’Esclat ha engegat aquest curs amb força i molta...

Avui us presentem

Nou curtmetratge grup D UEC Esclat! "El día de la madre"

Publicat per Esclat fa 33 setmanes 4 dies

Segueix-nos a

 

Notícies

ACTIVITATS DIVERSES A L'ESPAI FAMILIAR

Publicat per Esclat fa 12 setmanes 2 dies
ACTIVITATS DIVERSES A L'ESPAI FAMILIAR
  L’Espai Familiar de l’Esclat ha engegat aquest curs amb força i molta energia que podeu veure traduïda en diferents activitats que estem oferint a les famílies participants i a la resta de mares i pares de nadons del barri. D’una banda, continuem oferint les sessions i activitats tres dies a la setmana (dimarts, dimecres i divendres). Espais grupals als quals assisteixen els infants amb la persona adulta o persones adultes que en tenen cura. El joc i la relació entre les persones són eixos bàsics d’aquesta activitat que contempla diferents rutines; el bon dia i l’acollida; l’activitat diària programada; l’estona de temps lliure i joc; i l’espai de la “Cuca” que els acompanya en el comiat i tancament. Cada dia hi ha espai per a deu nadons amb el seu familiar, i encara tenim places disponibles per a noves incorporacions. Un divendres al mes, la sessió es trasllada a la Biblioteca de Bellvitge on organitzem la BEBETECA: Aquest és un espai lúdic on s’aprofita la Biblioteca del barri per continuar treballant l’atenció, la concentració dels nadons, i els vincles maternoinfantils, però al voltant d’un conte o una història. Aquest espai  s’obre a d’altres mares i nadons del barri, i així aprofitem per ampliar la xarxa que les participants de l’Espai tenen habitualment. Aquest trimestre estem oferint, durant sis dimecres consecutius, per a totes les famílies un programa formatiu. El programa CRÉIXER EN FAMÍLIA ofereix espais de suport, virtuals i presencials, als pares i mares interessats a conèixer aspectes que puguin influir de forma positiva en la cura, l'educació i el desenvolupament dels fills i filles, convidant-los a reflexionar i a compartir les seves experiències amb altres famílies. Després de dues sessions, algunes de les famílies valoren amb aquestes paraules la formació i el que està suposant per elles: Desahogo, compartir experiències, escuchas a otras “mamis” (Noemi D.) Espacio de dehaogo y comprensión (Gemma G.) “SOLTAR” (Anny S) Momento de conexión maternal i empatía (Elisa G) La formadora del Programa, la Paula B. , valora que “la força d’aquest grup recau en dues qüestions senzilles però molt difícils de trobar; la capacitat per escoltar sense jutjar, i el sentit de l’humor. D’aquesta manera s’ha creat un clima de veritable reunió, d’intercanvi generós i una xarxa qeu serveix des sostén i de recolzament per a les mares i els nens i nenes. És un plaer treballar amb elles.” Si voleu conèixer més de prop l’Espai Familiar i compartir amb nosaltres algun d’aquests espais, hi sereu tots i totes benvingudes  

Primera sortida de la UEC

Publicat per Esclat fa 16 setmanes 4 dies
Primera sortida de la UEC
L’equip i els alumnes de la UEC celebrem avui la primera excursió del curs 2017/18. Aprofitant que estem a la tardor, un any més anem tots plegats a passar el dia al Montseny. A passejar gaudint del paisatge del Figaró, a descobrir les curiositats que ens mostra la natura, i si podem, a agafar castanyes!  

TOTS SOM. SOM ESCLAT

Publicat per Esclat fa 19 setmanes 2 dies
TOTS SOM. SOM ESCLAT
El nou curs a l'Esclat ja ha engegat en tots els seus projectes sota una mateix lema que compartirem durant el curs 2017-18: SOM ESCLAT. Aquests temps, més que mai, volem des de la nostra entitat recordar la importància del formar part de projectes i accions col·lectives que ens ajudin a tirar endavant els nostres objectius i valors i fugir de l'individualisme i les parcel·les privades. Un projecte, que entre tots i totes hem creat i que hem de continuar cuidant, és l'Esclat; una gran família que entre tots i totes formem i mimem de manera solidària, atenent i respectant la diversitat, escoltant i promovent la participació, la confiança mútua i l'esperit crític de tots els que la fomem: infants i joves, famílies, educadors i educadores, col·laboradors i col·laboradores Els grups d'infants i joves del Centre Obert ja han començat a treballar aquesta idea de projecte comú definint amb les seves paraules allò que que creuen o que volen que signifiqui l'Esclat per a ells/es Paraules com DIVERSIÓ, AMABILITAT, FAMÍLIA, EDUCACIÓ, ACTIVITATS, AMISTAT, CARINYO I TRASTADES han estat consensuades per ells mateixos com les més representatives. La resta de projectes s'afegirà a aquesta primera definció de l'Esclat i del nostre projecte. TOTS SOM UN. SOM ESCLAT Sou tots i totes benvinguts i benvingudes!

A Bellvitge-Gornal la Primavera arriba en forma de Festa!

Publicat per Esclat fa 41 setmanes 4 dies
A Bellvitge-Gornal la Primavera arriba en forma de Festa!
El passat divendres 28 d'abril la Plaça de la Cultura de L'Hospitalet es va convertir en un punt de trobada d'infants i joves del barri i rodalies que van poder gaudir de tallers, música, danses, i esports durant tota la tarda. Fruit de reunions i assamblees de diverses entitats infantils i juvenils de Bellvitge Gornal, es va voler organitzar una jornada festiva que donés la benvinguda a la primavera i alhora dinamitzés activitats al carrer obertes a tothom. Així doncs, gràcies a la col·laboració desinteressada del Club Infantil i Juvenil Bellvitge, la Fundació La Vinya, La Fundició, el Centre Obert Bocins, el Centre Obert i Esplai Esclat i Serveis Socials Districte VI es van poder oferir tallers de manualitats, un mural cooperatiu, un mercat d'intercanvi de llibres, una xaranga, un taller de Tabals, un espectacle de Danses, un espai de mini Futbol, jocs gegants i un taller i llançament d'avions de paper reciclat per a tots i totes les participants.   Una festa amb molta afluència gràcies també al bon temps que va fer i que va demostrar altre cop el potencial comunitar dels barris del districte. Destaquem la bona participació dels infants i joves tan en gaudir de la festa com en la seva prèvia organització.

EXCEL.LENT JORNADA DE CONVIVÈNCIA I APRENENTATGES MUTUS entre els joves de la UEC i adults de Tallers Bellvitge

Publicat per Esclat fa 45 setmanes 3 dies
EXCEL.LENT JORNADA DE CONVIVÈNCIA I APRENENTATGES MUTUS entre els joves de la UEC i adults de Tallers Bellvitge
Els 54 joves de la UEC, durant dos dies ensenyen als 63 adults amb disminució psíquica del Centre Ocupacional de Tallers Bellvitge a realitzar circuits elèctrics, peces en fusta i receptes de cuina. Una experiència enriquidora per a tots!! Un dia de grans aprenentatges!! Aquesta experiència que es va inciar el curs passat ha promogut noves activitats conjuntes com ensenyar a muntar en bicicleta adaptada i celebrar una bicicletada a finals de curs i formar l´equip de rugby inclusiu de L´Hospitalet.

FILLS I FILLES DIGITALS

Publicat per Esclat fa 50 setmanes 5 dies
FILLS I FILLES DIGITALS
Instruments i canals com ara Internet, el mòbil i els videojocs no són en si mateixos ni bons ni dolents. L’ús, mal ús o abús que se’n faci és el que els converteix en útils i d’interès per a la vida humana o, per contra, que puguin esdevenir contraproduents i fins i tot perillosos. El paper dels adults ―pares, mestres i educadors en general― esdevindrà fonamental perquè infants i adolescents, en primera instància, aprenguin a incorporar–los des de la plenitud. Conscients de la importància d’aquest paper, des del Projecte de Famílies del Centre Obert hem engegat una sèrie d’activitats formatives entorn aquest tema, per contribuir a fer possible un diàleg constructiu –i per tant receptiu– entre pares i fills, centre obert i família, per d’aquesta manera encaminar-nos tots junts cap a la prevenció del possible mal ús i/o de l’abús d’aquestes tecnologies.   El dia 2 de febrer a la tarda vam organitzar, amb la col·laboració de l’Associació ACIM (Associació Contra la Infància Maltractada), una xerrada informativa d’una hora de durada sobre la importància de l’educació en les TIC, de la confiança que cal establir amb els nostres fills i filles per tal de treballar la prevenció de riscos en aquest sentit. Hi van participar 15 famílies preocupades per aquest tema que van poder debatre i consultar dubtes i angoixes amb les que es troben. Per a poder ampliar més aquests continguts, i poder-ho practicar directament, al Punt Òmnia de l’Esclat hem engegat també dos càpsules formatives de quatres sessions cada una on les famílies interessades en el tema es poden apuntar. Quatre dimarts de febrer i quatre de març, de 18.30 a 19.30h. Les inscripcions continuen obertes.

INICI DEL PROJECTE APS A LA UEC: CREACIÓ DE JOCS PEL PATI DE L´ESCOLA GORNAL

Publicat per Esclat fa 1 any 1 setmana
INICI DEL PROJECTE APS A LA UEC: CREACIÓ DE JOCS PEL PATI DE L´ESCOLA GORNAL
Els nens i nenes del CEIP Gornal necessiten millorar el seu espai d´esbarjo. La classe de 4art de l´escola ha coordinat totes les demandes de la resta de classes i entre tots proposen fer jocs de terra, banquets per la pista de futbol i jocs gegants d´exterior en fusta com quatre en ratlla i pissarres. Els alumnes del grup Empresa de la UEC s´han reunit a l´escola per rebre la demanda i s´han posat mans a l´obra. El projecte té una embergadura de 6 mesos, el pati estarà acabat a finals del mes de Maig. Gràcies nois, noies i joves per fer realitat somnis amb els vostres aprenentatges!!!

PEDAGOGIA DEL DO AMB ELS JOVES DE LA UEC

Publicat per Esclat fa 1 any 15 setmanes
PEDAGOGIA DEL DO AMB ELS JOVES DE LA UEC
Des del curs passat, ara just fa un any, la UEC participa amb el GREM (Grup de Recerca en Educació Moral) de la Universitat de Barcelona en un projecte d´investigació que té com a objectiu promoure i estudiar la pedagogia del do o l´ajuda entre iguals en col.lectius que treballen amb persones en risc d´exclusió social. El Pla de Treball del nou curs consisteix en consolisar experiències d´APS i ajut entre iguals que ja es realitzen i iniciar-ne de noves. L´experiència que engegarà aquest curs la UEC Esclat és la incorporació i formació d´alumnes mediadors en les dinàmiques propies del projecte. A partir d´aquesta experiència, s´analitzarà l´impacte que l´ajut entre iguals té en la formació dels nostres joves.

ÀGORA, el Consell d'Infants de la ciutat de l'Hospitalet

Publicat per Esclat fa 1 any 51 setmanes
ÀGORA, el Consell d'Infants de la ciutat de l'Hospitalet
Des de fa dos anys l’Esclat participa a les reunions del Consell Assessor d’Infants promogudes pel Programa Municipal d’infància i Adolescència de l’Ajuntament de L’Hospitalet. Aquestes trobades es realitzen tres cops a l’any aproximadament,  i hi participen nou infants o adolescents de diferents centres de l’Hospitalet. Aquest consell rep el nom d’Àgora. Actualment, el tema a treballar és “ Els Drets dels Infants”, més concretament el dret a la protecció i el dret a ser escoltat. En aquests espais, els participants donen la seva opinió vers el coneixement dels Drets i el seu compliment i busquen maneres de poder-ne fer difusió, alhora que es consensua de quina manera pot ser més atractiva treballar-los per tal  que quedin garantits. Les referents de l’Esclat en aquest consell assessor són la Desirée Baños i la Júlia Esparza, dues nenes de cinquè de primària, del grup de Mitjans,  les quals ens han volgut explicar com està sent la seva experiència. “La meva educadora em va proposar la idea d’anar a les reunions i jo li vaig dir que sí. M’agraden aquestes reunions perquè fem coses diferents i intentem canviar coses. A les reunions conec a altres nens i de moment vull continuar anant a les reunions. Aprofito per donar les gràcies perquè m’heu donat aquesta oportunitat i per confiar en mi”. ( Desi) “És la primera vegada que ha anat a una cosa com aquesta, la meva educadora m’ho va proposar i jo vaig dir que sí, perquè volia veure com eren i que es feia. M’agradaria continuar anant a les reunions perquè m’ho passo bé”. ( Júlia) Des del Centre Obert vivim aquest espai com una gran oportunitat per incrementar les capacitats dels infants i adolescents i per aprendre a desenvolupar-se en contextos en els que no estan acostumats, tot gaudint d’un espai de convivència que afavoreix la relació entre nens d’altres entitats d’Hospitalet. Agraïm, a més, que els infants tinguin un espai de participació i debat on ells siguin els màxim protagonistes i sigui la seva veu la que parla directament.

JOCS I OFICIS 2016 "Escola Canigó"

Publicat per Esclat fa 2 anys 2 setmanes
JOCS I OFICIS 2016 "Escola Canigó"
Des de fa ja més de 15 anys, la nostra entitat ofereix un projecte per les escoles interessades amb l’objectiu de donar a conèixer de manera vivencial alguns dels oficis i tallers que treballem al centre; d’aprofitar d’una altra manera els espais i equipaments dels que disposem i alhora que altres infants d’arreu desenvolupin, amb la nostra ajuda, la seva capacitat creativa i les seves destreses a la vegada que gaudeixen d’una activitat diferent i motivadora. A aquest projecte li diem Jocs i Oficis i són ja tres escoles les que en gaudeixen; dues d’elles des de fa molts anys i una de nova que ho prova aquest des de St.Vicenç dels Horts Així doncs, avui els alumnes de l’escola Canigó de l’Hospitalet han passat el matí experimentant i coneixent tallers i “oficis” als quals no és fàcil accedir des de l’escola. Nens i nenes de 3r i 4rt de Primària han estat provant la ceràmica, la cuina, la informàtica, les tècniques decoratives, la serralleria i la fusteria. Amb la col·laboració dels nostres talleristes i monitors i els alumnes més veterans de la UEC, cada infant s’emporta a casa una mostra dels nous aprenentatges que han fet durant el matí.